dissabte, 21 de gener del 2012

ARRÒS AMB VERDURES I FREDOLICS


Ingredients

200g d’arròs
1 all tendre
Oli, aigua i sal
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 porros grans
3 cullerades de tomàquet fregit
Fredolics

Elaboració

Tallem el porro i els pebrots a trossos petits. En una paella hi tirem un bon raig d’oli i hi fiquem les verdures tallades. A foc baix-mig les anem coent.

Posem els fredolics en una altra paella i els anem coent a foc baix-mig fins que s’hagin begut tota l’aigua. Quan s’hagin begut l’aigua hi tirem un raig d’oli, una mica de sal i els deixem coure a foc baix fins que quedin una mica cruixents.

Per altra banda bullim l’arròs. En aquest cas jo ho he fet a la thermomix. Fiquem l’all tendre a la thermomix i el triturem. Hi tirem un raig d’oli i programem 4 minuts, temperatura varoma i velocitat 1. A continuació hi afegim 800g d’aigua i programem 7 minuts, temperatura varoma i velocitat 4. Quan bulli l’aigua hi fiquem el cistellet amb els 200g d’arròs i programem 14 minuts, temperatura varoma i velocitat 4.

Si no teniu thermomix ho podeu fer de la manera tradicional. També el podem fer al vapor. Si el bullim ho farem unes hores abans per poder-lo deixar unes hores perquè perdi l’aigua un cop fet. Quan tinguem l’arròs ben escorregut tirem un raig d’oli en una paella, hi tirem l’all tendre talladet i el fregim. Quan l’oli hagi agafat el gust de l’all hi afegim l’arròs i el saltegem.

Ara acabarem de fer les verduretes afegint-hi les 3 cullerades de tomàquet fregit i sal. Les verdures no us han de quedar molt toves. Deixarem que el pebrot quedi una mica cruixent.

Afegim també els fredolics a les verdures i ho remenem un minut.

Finalment ja hi podem afegir l’arròs hi ho saltegem durant un minutet al foc i llestos per menjar!

1 comentari: